Тротуарна плитка - яку купити?

Тротуарна плитка

Тротуарна плитка – це один з найпопулярніших на сьогоднішній день матеріалів, який використовують у ландшафтному дизайні. А все тому, що завдяки сучасним технологіям вдалося досягти такого рівня якості, міцності та довговічності, що тротуарна плитка з легкістю витіснила з ринку матеріалів для прибудинкових територій звичний асфальт та бетон. Більше того, палітра кольорів, різноманітність форм та види тротуарної плитки вдовольнять смаки найвибагливішого естета.

Від традиційних асфальтних та бетонних виробів тротуарна плитка відрізняється хорошими експлуатаційними характеристиками (довговічність, стійкість до механічних і погодних пошкоджень, а також фізичних та хімічних факторів впливу), економічністю (мінімальні затрати на укладання та догляд за тротуарною плиткою), екологічністю (при високих температурах повітря тротуарна плитка нагрівається менше за аналоги та не виділяє летких речовин), ну і, звісно, візуальна привабливість та кольористика.

 

Основне призначення тротуарної плитки – мощення пішохідних тротуарних доріжок. Для цього висота однієї плитки має бути від 4 см. Для того, аби замостити дорогу, де передбачене інтенсивне автомобільне або ж пішохідне навантаження слід, аби одна тротуарна плитка була висотою не менше 8 см або ж використовувати міцну гранітну бруківку.

Існує чимало видів тротуарної плитки, яка поділяється за матеріалом виготовлення, способом створення, за розміром, формою та кольором.

 

За матеріалом виготовлення можна виділити чимало видів тротуарної плитки з бетону (найпоширеніший і оптимальний за характеристиками ціна та якість різновид), з глини, з дерева, а також різноманітних натуральних каменів, наприклад, з граніту або з використанням гранітної крихти і спеціальних хімічних в'яжучих компонентів.

 

За способом виготовлення є два види тротуарної плитки. Вона поділяється на вібролиту та вібропресовану. Тротуарна плитка першого різновиду відрізняється розмаїттям форм, адже для її виготовлення потрібні лише звичайні пластикові форми. Така тротуарна плитка значно менш довговічна і нетривка, тож виконує в основному естетичні функції з прикраси прибудинкових територій. Натомість вібропресована тротуарна плитка, котру виготовляють за допомогою спеціальної прес-форми з використанням новітніх технологій, має пористу поверхню. Ця тротуарна плитка є більш міцною і стійкою до різноманітних впливів та має довший термін придатності.

 

Види тротуарної плитки 

 

Тротуарна плитка малих розмірів або бруківка для тротуарних доріжок –  до 20 см. Така тротуарна плитка найкраще підходить для мозаїчних паркових доріжок та скверів, а також для облаштування приватних території біля басейнів та літніх майданчиків у ресторанах. Найпопулярніші її різновиди “Старе місто", що імітує бруковані вулички древніх міст, "Римський камінь", який своїм зовнішнім виглядом нагадує мощення натуральним каменем, "Цеголка" і "Квадрат" – прості та геометричні форми завжди актуальної класики. Їх всі можна у різноманітний спосіб поєднувати і комбінувати між собою, створюючи флористичні, етнічні та правильно-геометричні узори.

 

Бруківка старе місто   Бруківка трапеція   Бруківка римський камінь

                 Старе місто                                Трапеція                                  Римський камінь

Бруківка квадрат   Бруківка цеголка   Бруківка австрійська

                   Квадрат                                      Цеголка                                      Австрійська

 

 

Бруківка для тротуарних доріжок

 

Бруківка для тротуарних доріжок – це так званий квадратик стандартних розмірів 10 на 10 сантиметрів. Вона, як не дивно, є однією з найпопулярніших різновидів і часто її виробляють з граніту. Вона дуже добре переносить перепади температури і при правильній укладці може прослужити з чверть тисячоліття. Крім того, такий вид покриття екологічно чистий та економний. Також така бруківка для тротуарних доріжок не потребує додаткового захисту від механічних пошкоджень. Компанія Русин виготовляє бруківку для тротуарних доріжок висотою від 4,5 см до 6 см, що дуже добре підходить для мощення пішохідних доріжок. Вона набула такої популярності завдяки багатій гамі кольорів, що з часом не втрачає насиченості, розмаїттю геометричних форм і зручності для різноманітних схем укладки візерунків.

Компанія Русин-О виготовляє вібропресовану бруківку: старе місто, трапецію,  австрійську, римський камінь, цеголку, квадрат для укладки тротуарних доріжок. Дізнатися прайс див. бруківка ціна.

Читайте також

Тротуарна плитка - яку купити?

Тротуарна плитка – це плитка, виготовлена з бетонних сумішей, для укладки тротуарних доріжок. Буває за розмірами велика, середня і мала (бруківка)

Бруківка цеголка (цеглина)

Бруківка цеголка (цеглинка) - класичний варіант тротуарної плитки. Чудово підходить для дизайну національних орнаментів (український, єгипетськи)