Переваги використання тротураної плитки

Використання тротураної плитки

Для оформлення заміських ділянок, паркових доріжок, паркінгів чи просто тротуарів можна вибрати різні варіанти. Ви можете залити поверхню бетоном, укласти асфальт чи зупинитись на виборі тротуарної плитки. Остання має ряд певних переваг над іншими матеріалами. Отже, чим краща тротуарна плитка?

Естетичність ділянки

Великий асортимент форм і кольорів тротуарної плитки дозволяє зробити будь-яку ділянку справжнім витвором мистецтва і втілити у життя навіть найскладнішу дизайнерську задумку. Австрійська, Цеголка, Римський камінь та Старе місто нашого виробництва дозволить Вам підкреслити індивідуальність своєї ділянки. З часом колір плитки не зміниться, а отже естетичний ефект залишиться таким самим.

Довговічність бруківки

Якісно виготовлена тротуарна плитка прослужить не менше 25 років. Плитка є надзвичайно морозостійкою, тому різкі перепади температур і суворі зими, характерні для нашого регіону, не вплинуть на її міцність. Різні хімічні, фізичні та механічні чинники не становлять серйозної загрози для плитки. Тому саме її варто використовувати для укладки на об’єктах, котрі будуть піддаватись значних механічним навантаженням з нестійким температурним режимом.

Зручність у використанні

На тротуарній плитці, на відміну від покритих асфальтом доріжок, не залишається калюж. Їх немає по причині того, що лишня вода протікає у щілини між плитками, не залишаючись на поверхні, що також запобігає руйнуванню плитки. Крім того, тротуарну плитки легко чистити і підтримувати в хорошому стані. У випадку необхідності проведення ремонту газових чи водяних труб, або встановлення комунікацій, що розміщуються в землі під плиткою, не виникає жодних проблем. Тротуарну плитку можна акуратно зняти, не пошкоджуючи її, а після завершення потрібних ремонтних робіт викласти на попереднє місце. Це надає суттєву перевагу над використанням інших матеріалів.

Простота укладки тротуарної плитки

Для того, щоб вимостити доріжку тротуарною плиткою, немає необхідності використовувати велику будівельну техніку. Плитка укладається за допомогою спеціальної невеликої машини, або ж просто вручну. Затрати часу для вимощення ділянки тротуарною плиткою – невеликі, особливо, якщо говорити про малі розміри ділянок. Це все знижує собівартість використання тротуарної плитки, що робить її більш економічно вигідною.

Екологічність

В сучасних умовах екологічність продукту – річ важлива. У цьому асфальт також програє тротуарній плитці. Кожен з нас бачив, як при високій температурі «плавиться» асфальт. При цьому в повітря виділяються шкідливі канцерогенні речовини, що мають поганий вплив на стан здоров’я людини. Тротуарна плитка такого впливу немає. Звісно, назвати плитку екологічно чистим продуктом не можна, але її використання є менш загрозливим і шкідливим, ніж використання асфальту.

Ці аспекти дають зрозуміти, наскільки краще зупинитись на виборі тротуарної плитки – краще для Вас, Вашої ділянки, Вашого гаманця і Вашого здоров’я. Зробіть правильний вибір – виберіть тротуарну плитку нашого виробництва!

Читайте також

Ціна бруківки у Львові

Ціна бруківки залежить від висоти та обраного кольору, пігмент якого збільшує її в ціні. Обирати бруківку слід від її призначення в залжності від навантаження

Шлакоблок у будівництві

Шлакоблок – це штучно виготовлений будівельний камінь. Використовується шлакоблок при будівництві стін котеджів або для міжкімнатних перегородок